ketvirtadienis, rugpjūčio 30, 2007

Įdaryta cukinija

Dabar pats cukinijų metas, todėl siūlau išbandyti labai neblogą patiekalą.
Reikės (2 porcijos):

1 cukinijos (apie 20 cm ilgio neperaugusios)
250 g. maltos mėsos
2 š. sviesto
1 svogūno galvos
2 pomidorų
fermentinio sūrio
150 ml daržovių sultinio
petražolių
mėgiamų prieskonių
bulvių garnyrui

Cukiniją perpjauname išilgai pusiau ir išskobiame. Apibarstome druska ir pipirais. Keptuvėje išlydome 1 š. sviesto, pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus. Ten pat sudedame mėsos faršą ir kepiname nuolat maišydami kol faršas pakeis spalvą. Sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus.

Visą masę pagardiname prieskoniais ir sudedame į cukinijų puseles.



Tuomet keptuvėje išlydome likusį sviestą ir pakepiname cukinijų puseles. Joms šiek tiek apkepus supilame sultinį ir uždengus dangčiu troškiname apie 20 min. Prieš pabaigą apibarstome tarkuotu sūriu, sumaišytu su kapotomis petražolėmis ir uždengus dar šiek tiek troškiname (kol išsilydys sūris).



SKANAUS!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Atrodo ne tik gardžiai, bet ir gražiai. Ir išmoninga tu Aistule. Sniega

Anonimiškas rašė...

Atrodo ne tik gardžiai, bet ir gražiai. Ir išmoninga tu Aistule. Sniega