Gan dažnai darome žuvies užkepėlę. Gan paprasta ir skanu.
Reikės:
Lydekos file (aš perku 700 g)
Žuvies prieskonių
Pievagrybių (6 grybukų)
Pusės baklažano
Morkos
Svogūno
Pomidoro
2 š. grietinės
Pusės stiklinės vandens
Bazilikų
3 vidutinių bulvių
200 g. fermentinio sūrio
Lydeką supjaustome gabalėliais ir išdėliojame kepimo inde:
Apibarstome žuvies prieskoniais ir jei reikia druska. Vandenį sumaišome su grietine ir užpilame ant žuvies.
Sudėliojame gabalėliais supjaustytą baklažaną ir pievagrybius:
Morką sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje. Uždedame ant pievagrybių. O ant morkų-griežinėliais supjaustytą pomidorą:
Visa tai apibarstome džiovintais bazilikais ir galima vegetos tipo prieskoniais.
Paskutinis sluoksnis-griežinėliais supjaustytos bulvės:
Dabar uždengiame kepimo indą folija ir dedame į ikaitintą orkaitę (200 laipsnių). Kepame apie 20 minučių. Po to nuimame foliją, apibarstome tarkuotu sųriu ir dar kepame apie 15 minučių.
SKANAUS!
5 komentarai:
eeeeeik tu saaaaaau, kad seile nutyso :) nooriu orkaiteees!!!! gaspadyne tai ciotka tamsta
na, Aistule, isbandziau ta tavo recepteli. Man labai patiko, tik seimyna nutare, kad geriau jau su mesyte :)Labai tiko grybukai ir baziliko prieskonis ant pomidoru. Lauksim nauju kulinariniu sedvru. Sedziu virtuvej su petelne ir laukiu, paskubek :))))))))))))
Atrodo labai skaniai, noriu isbandyti ir as... tik truputi prisibijau, mat maniskiu tarpe yra baklazanu nevalganciu, bet gal "uzmaskuoto" ir nepastebes? :)
Įdomu, kas čia paliko paskutinį komentarą? :)
Šią užkepėlę galima daryti ne būtinai su baklažanais, galima vietoj jo su cukinijom. Aš šiaip kiekvieną kartą darau tą užkepėlę kitokią, tiesiog ką turiu šaldytuve tuo metu, tą ir sukraunu :)
Rašyti komentarą