pirmadienis, spalio 06, 2008

Obuolių pyragas

Dabar pats antaninių obuolių metas, todėl siūlau išsikepti labai paprastą, bet nepaprastai skanų obuolių pyragą.

Jums reikės:
1/4 stiklinės pieno
50 g sviesto arba margarino
1 ir 1/4 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
6 vidutinio dydžio obuolių


Sviestą ištirpdyti piene ir palikti atvėsti. Kiaušinius gerai išplankti su cukrumi. Suberti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti. Supilti atvėsusį pieną su sviestu. Išmaišyti iki vientisos masės. Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėti į tešlą ir vėl išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepti 30-40 min. Po 10 min. kepimo (kai pyragas pradės rusti) primažinti kaitrumą iki 150 laipsnių.



SKANAUS!
Šį pyragą taip pat galima kepti ir be obuolių. Iškepus galima kuo nors pertepti. Kartais kepu su uogiene-įmaišau į tešlą rūgščios slyvukų ar pan. uogienės.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kaip graziai atrodo!Ir skaniai...alfreda

Anonimiškas rašė...

Labai skaniai atrodo, siandien pabandysiu issikepti :)

Anonimiškas rašė...

Na va, isbandziau, labai skanus buvo, tuoj neliko :))

Aistė rašė...

Tai šaunu, linkiu dažniau ;)

Unknown rašė...

Butinai isbandysiu

Aistė rašė...

Justina, tikiuos patiks ;)