Jau trečia diena kaip sėdžiu su sirguliuojančiu Aurimuku namuose, taigi vėl atradau laiko kulinariniams bandymams :)
Vakar visai skaniai pavyko pagaminti vištienos troškinį su gardžiu ryžių ir špinatų garnyru.
Šiam patiekalui reikia:
Vištienos file (labai tinka vidinė vištienos file);
Vištienos prieskonių
Sojos padažo
Šaukšto miltų
Šaukšto sviesto arba margarino
Vandens
Garnyrui-ilgagrūdžių ryžių ir špinatų
Vištieną supjaustyti gabaliukais, paskaninti mėgiamais prieskoniais ir sojų padažu. Palaikyti apie 20 min. Pasimarinavusią vištieną kepinti aliejuje apie 15 min. Gabaliukus iš keptuvės išimti, toje pačioje keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto ar margarino. Ištirpusiame svieste pakepinti šaukštą miltų. Po truputį pilti vandenį (galima ir pieną) ir maišyti. Vandens pilti tol, kol padažas nebetirštės (~pusę stiklinės). Padažą pagardinti pipiriukais, žiupsneliu druskos. Į padažą sudėti vištieną ir išmaišyti. Tuo pat metu išvirti ryžius. Išvirus į juos suberti susmulkintus špinatus ir išmaišyti. Įsidėti vištienos ir ryžių į lėkštę ir valgyti :)
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą