Vakar vakare panorau žūt būt iškepti pyragą.
Labai skanų valgiau pas pusseserę Editą, tad nusprendžiau tokį ir kepti, juolab, kad receptas labai jau paprastas, net tešlos maišyti nereikia:
1 stiklinė cukraus;
1 stiklinė miltų;
1 stiklinė manų kruopų;
pakelis sviesto;
4-5 obuoliai.
Cukrų, miltus ir manų kruopas sumaišyti. Pusę šio sauso mišinio dėti į kepimo skardą. Tuomet dėti sluoksnį sutarkuotų arba supjaustytų obuolių ir ant viršaus likusią dalį mišinio. Sviestą sutarkuoti stambia tarka (t.y.-trintuve) ir apibarstyti pyragą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Nežinau ką padariau ne taip, bet gavosi kažkoks susicukravęs, susikaramelizavęs kepinys :( O pas Editą toks skanus buvo... Įtariu, kad laiku nesumažinau kaitros ir gal per ilgai kepiau.
Šeimininkės, pabandykit, gal kam pavyks ;)
P.S. Radau keletą kitokių versijų šio pyrago, gal reikės išbandyti:
Pyrago versija Nr.1
Pyrago versija Nr.2
Jei kas išbandysite, nepatingėkit parašyti komentaruose kaip pavyko ;) (Komentarus visus iki vieno perskaitau ;) )
5 komentarai:
Labas. Kepiau ir aš kartą tokį pyragą... Tai jau TOOOKIA nesamonė gavos, kad feeeeeeeeeee.........
Nu va, kaip keista... o aš paskaičiau komentarus, kad moteriškėms taip sekasi jį kept ir be to, kaip minėjau, pas pusseserę pati ragavau-buvo SUPER.
Atnešiau tą vakarykštį pyragą į darbą. Visi kad kirto, net ausys lapsėjo :))))))))))))))
O aš gal pora kartų kepiau šitą pyragą. Man visai patiko. Tik, aišku, ne pats skaniausias pasaulyje pyragas, bet visai skaniai sukirtau tą košę makalošę.
Labas, labai labai skanus pyragas !Kepiau kelis kartus ir vis eksperimentavau. Man labiau patiko , kai obuolius stambiais gabalais pjausčiau. Mišinį su obuoliais dėjau keliais sluoksniais. Negailėjau cinamono ant obuolių :) Ačiū
Rašyti komentarą