Mmmmm, labai skanus kepsnys.
Nežinau kodėl, bet vis nedrįsdavau kepti didelių mėsos gabalų :)) Dažniausiai kepdavau tiesiog keptuvėje kokius nors karbonadus ar panašiai. Tiesiog galvodavau, kad didelį gabalą kepant perkepsiu, bijodama, kad nebūtų žalias, kad bus sausa mėsa ar panašiai. Na, bet ėmiau ir ryžaus :) Ir sakyčiau, gavosi puikiai.
Reikės:
1 kg kiaulienos sprandinės
druskos
juodųjų pipirų
100 g pikantiškųjų garstyčių
salierų
morkų
pomidorų
2 šaukštų aliejaus
4 gvazdikėlių
1/4 sauso vyno
Mėsą surišti (tiesiog siūlu pervynioti, tada neišbėga sultys), įtrinti druska ir pipirais, aptepti puse garstyčių ir dėti į kepimo formą. Aplinkui sudėti nuvalytas ir supjaustytas daržoves (morkas, salierus, pomidorus), jas apšlakstyti ir viską apkepti karštoje (220 laipsnių) orkaitėje.
Šiek tiek apkepus kepsnį užpilti vynu (kad keptuvo dugne būtų apie 1 cm skysčio), suberti gvazdikėlius. Mėsą aptepti likusiomis garstyčiomis ir kepti (iš viso apie pusantros valandos).
Iškepus valgyti.
Gatavo patiekalo nuotraukos neturiu, nes tiesiog akyse išnyko...
SKANAUS!!!
2 komentarai:
kaip skaniai atrodo..
Ne tik atrodo, bet yra skanu :))))
Rašyti komentarą