sekmadienis, kovo 07, 2010

Riestainiai

Pagalvojau, kad šiuo receptu galėčiau pasidalinti, nes labai paprastas, labai greitas ir labai skanus laisvalaikiu pakramsnoti.
Reikės:
400 g. miltų (man prireikė šiek tiek daugiau)
200 g. sviesto
150 g. miltinio cukraus (tinka ir paprastas)
2 kiašinių
1 a.š. kepimo miltelių.
(1 kiaušinio ir šiek tiek cukraus aptepti riestainiams)

Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Pilti miltus ir minkyti tešlą. Apie pusvalandį palaikyti šaldytuve. Po to iš tešlos daryti 12-15 cm virveles ir sukti riestainius. Riestainius aptepti išplanku kiaušiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti apie 10-15 min. 230 laipsių orkaitėje.

SKANAUS!

8 komentarai:

Unknown rašė...

Turbūt būtų skanu su šviežiu šiltu pienu ir uogiene. Užsakymas- iškepti Rūgpienių kaime.

Unknown rašė...

Šį receptą išplatinau ir mūsų darbuotojoms. Kažin koks mokestis už autorines teises?

Akvile rašė...

Man tai labai patinka, kai kepa trumpai.:D

Aistė rašė...

Oi, Seneli, su tom autorinėm teisėm tai čia sudėtinga būtų... Aš ir pati turbūt kažkam turėčiau sumokėt autorinį mokestį, nes ne mano sugalvotas šitas receptas :D
O dėl užsakymo-OK, bus riestainių Rūgpienių kaime, juolab, kad kaip Akvilė ir sako-labai tumpai kept reikia. man irgi tokie receptai labiausiai patinka, kur ir darbo nedaug įdėt reikia ir kept trumpai. Tada negaila ir valgyt :D :D

Akvile rašė...

Dar pageidautina, kad ir indai patys susiplautu.;)

OlgaJ rašė...

Labai skanūs riestainiai gavosi, tik ne tokie gražūųs, kaip jhūsiškiai. Mes turbūt per mažai miltų įdėjimo, ir riestainiai gavosi truputį beformiai, bet labai skanūs.

OlgaJ rašė...

Atsiprašau už klaidas, labai skubėjau

Aistė rašė...

Oi, Akvile, čia tikra svajonė būtų :)))
Olga, šaunu, kad išbandėt :) Tikiuos kitą kartą pavyks visiškai gerai ;)