Reikės:
180 g miltų
1 šaukštelio druskos
90 ml aliejaus
2 svogūnų
400 g. maltos mėsos
2 didelių morkų
2 šaukštų sviesto
pusės puodelio daržovių sultinio
juodųjų pipirų
raudonėlio (ar kitokių prieskonių)
Iš miltų, druskos, aliejaus ir 6 šaukštų vandens užminkome tešlą. Turi gautis tąsi tešla. Suvyniojame į plėvelę ir 30 minučių laikome šaldytuve.
Svogūnus nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Morkas sutarkuojame.
Maltą mėsą troškiname su sviestu ant vidutinės ugnies. Suberiame morkas ir svogūnus. Šiek tiek vėliau įpilame sultinį ir dar troškiname. Troškinį paskaniname druska, pipirais ir raudonėliu. Sudedame į kepimo formą.

Iškočiojame atitinkamos formos tešlos lakštą ir užklojame ant paruošto faršo. Kraštus papuošiame tešlos likučiais. Lakštą keliose vietose subadome šakute ir aptepame šaltu vandeniu. Kepame 30 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 225 laipsnių.
Prie šio patiekalo tinka šviežių daržovių salotos.

SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą