Pavasaris man pirmiausiai asocijuojasi su gyvybės prabudimu ir daigelių dygimu. Bet, kol už lango dar nematome dygstančios žolelės, nutarėme patys namuose susidaiginti. Tačiau ne paprastą žolelę, o "stebuklingąją" pipirnę, kurią galima ne tik stebėti augančią, bet ir užauginus paskanauti.
Įdomiausia, kad toks mažas, nereiklus augalėlis, yra toks turtingas vitaminais ir kitomis medžiagomis: pipirnėse yra daug kalcio, fosforo, jodo, geležies, B grupės ir C vitaminų, karotino. Tad siūlau visiems pasisėti ;)
Štai kaip smagu stebėti pipirnės augimą (užauga maždaug per savaitę, o sėti net nereikia į žemę, tiesiog į vatą. Ir nepamiršti dažnai laistyti.):
PIRMA DIENA (Aurimas sėja):
ANTRA DIENA (Sėklos jau išbrinkusios):
TREČIA DIENA (sėklos jau prasprogo):
KETVIRTA DIENA (jau ir sudygo):
Penktą dieną pokyčiai nežymūs, tad iškart
ŠEŠTA DIENA (jau sužaliavo):
DEVINTA DIENA (jau galima ragauti):
Taip atrodė po dar aštuonių dienų:
O taip, dar po vienuolikos (iš viso po mėnesio nuo pasėjimo):
Pipirnė gan karti, todėl ją tinka dėti į salotas arba tiesiog ant sumuštinių ar kitokių patiekalų.
6 komentarai:
Aha, ir mes visas palanges zalumynais apsodinom - meirunas, bazilikas, lapiniai ridikeliai, svogunai...
Oho, tai jūs rimtai labai... mes tai tik žaidžiam :) Reiks mums pasitaisyt :)
Nors jau turbūt per vėlu viską sėt...
Tikrai ne velu, svogunu laiskus tai nuo Kaledu vis pasodinam (vitaminu saltinis pagrindinis), o lapiniai ridikeliai uzauga per 6 dienas
Vadinasi, reikės raitotis rankove ir kibt į žemdirbystę :)) Lovelių turiu, žemių ir sėklų nusipirksiu ir pas mane balkonas SUŽALIUOS :)))
na tada lauksim nuotrauku ir ispudziu :))Pasidalinsim patirtim ir augsim sveiki bei stiprus :P Gal ir kitus uzkresim gera ideja - darzeliu ant palanges (kas dar nesusigunde iki siol)
Rašyti komentarą