trečiadienis, vasario 28, 2007

Geišos išpažintis

Perskaičiau Arthur Golden knygą "Geišos išpažintis". Be galo patiko. Kas nežino nieko apie geišas, arba žino nedaug, tai perskaitęs šią knygą, sužinos apie jas iki mažiausių smulkmenų. Labai įdomu. O ir pati istorija labai jaudinanti. Vietomis knyga buvo gal šiek tiek monotoniška, bet į pabaigą tiesiog nesinorėjo paleisti iš rankų.
Dabar labai noriu pamatyti filmą. Nors šiek tiek bijau, nes skaitant knygą, susikuri savo vaizdus, savo herojus, o pamačius filmą, dažnai visa tai sugriūna.
http://en.wikipedia.org/wiki/Memoirs_of_a_Geisha_(film)
http://www.kinas.info/?review=3513;138

3 komentarai:

alfreda rašė...

Knyga man pasirode paprasta{ar prasta}filmo iliustracija,tuo labiau,kad ir vaidina ne japonai,o kinu aktoriai.Gal neturejau tau sakytito,o gal priesingai,kai tikesies blogiau,pasirodys geriau.Enjoy.

Anonimiškas rašė...

O man filmas patiko. Knygos neskaiciau...

Aistė rašė...

Na va, ir as paziurejau filma. Geras filmas, tirai. Bet knyga patiko labiau, vien todel, kad ten daug daugiau visko. Zinoma, i filma tiek nesudesi. Filmas geras, vien todel, kad pamatai kaip is tikruju atrodo kimono, tikros geisu sukuosenos, geriau susipazisti su kultura. Zodziu, reikia ir knyga paskaityt ir filma paziuret.