antradienis, birželio 08, 2010

Botanikos sodas


Jau kurį laiką kūriau planus, kad reikėtų nuvažiuoti į VU botanikos sodą. Kaip tyčia žiniasklaidoje pamačiau pranešimą, kad ten apsilankė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Po dienos autobuse nugirdau merginų pokalbį: "Tu žinai, seniai galvoju, kad reikėtų nuvažiuoti į VU botanikos sodą". Tokie "ženklai" mane dar labiau paskatino, tad ėmėm ir susiorganizavom kelionę. Taip jau sutapo, kad ir draugai seniai planavo ten vykti, tad važiavo mūsų nemaža kompanija.
Pasirodo, tas botanikos sodas yra visai prie pat Vilniaus, šiek tiek pavažiavus už Dvarčionių (įsivaizdavau, kad tikrai toliau).
Pasitaikė puikus oras. Be to, nuvažiavome bene gražiausiu laiku-kai žydi dauguma gėlių ir nuostabieji rododendrai. Jie tikrai mane sužavėjo. Tokios spalvos, tokie žiedai, tiesiog fantastika. Sodas labai gražiai sutvarkytas. Be to ir vaikai rado kur palaipioti, palakstyti, tad ir jiems buvo gera pramoga. Sodas labai didelis - 199 ha, tad pravaikščiojome beveik 4 valandas. Bet ir nuilsus čia yra kur prisėsti. Galima net ir ledų suvalgyti.
Galiu drąsiai pasakyti, kad mums tai naujai atrasta vieta, kur galima puikiai praleisti laiką.
Na, daug nekalbėsiu, štai įspūdingiausios foto:












2 komentarai:

Vaida rašė...

Nerealu!

Aistė rašė...

Aga, žinok tikrai. Vaikščiojau ten ir galvojau, kad jau tavo mamai tai čia išvis rojus būtų :)