pirmadienis, birželio 14, 2010

Blogerių diena

WOW! Atsidarau day.lt pažiūrėti kas šią dieną ypatingo, ogi žiūriu - Blogerių diena! Pasirodo ir tokia yra, net nežinojau :) Gaila tik, neparašyta nuo kelintų metų ji švenčiama. O day.lt apie blogerius rašo štai ką:
„Blogeriu“ interneto žargonu vadinamas žmogus, rašantis „blogą“. „Blogas“ (iš anglų „blog“) – interneto puslapis, kuriame vienas nepriklausomas žmogus ar jų grupė dalijasi savo mintimis įvairiomis temomis ar tiesiog rašo savo dienoraštį. Kadangi „interneto dienoraštis“ sąvoka pasirodė per siaura, lietuviškai „blogai“ vadinami „tinklaraščiais“, o jų rašytojai „tinklaraštininkais“.
Tarptautinė blogerių diena – tarsi blogerių (tinklaraštininkų) profesinė šventė. Kyla daugybė diskusijų dėl to, kas yra tas tinklaraštininkas, ar jis kada nors prilygs žurnalistui ir su juo konkuruos. Tinklaraštininkai akcentuoja, kad skiriasi nuo žurnalistų ir komercinių portalų tuo, jog yra nuo nieko nepriklausomi; turi visišką žodžio laisvę ir nesiekia pelno, o rašo vien iš malonumo rašyti tai, ką nori.

6 komentarai:

Vaida rašė...

Tai tada sveikinu su blogeriu diena! Visada malonu paskaityti naujienas, receptus, paziureti nuotraukas. Sekmes ir toliau rasyk, nesustok.

Aistė rašė...

Ačiū, Vaidut, už palaikymą :) nes kuo toliau, tuo dažniau galvoju apie blogo neberašymą...

Vaida rašė...

Pavargai?

Aistė rašė...

Neee, nepavargau. Tiesiog galvoju, kam viso to reikia :))) Paskui pagalvoju, kad dėl vaikų-gal jiems ateityje bus įdomu paskaitinėt. Todėl mąstau uždėti apribojimą, kad skaityt galėtų tik tie žmonės, kuriuos aš patvirtinu.

Alfreda rašė...

Rasyk butinai!As kaip tik vakar galvojau,kad tai geras seimos metrastis.

Aistė rašė...

Na, kadangi tiek daug prašančių :)))) tai teks rašyt :))