penktadienis, rugpjūčio 13, 2010

Gervuogių pyragas


Vakar viena kolegė pasiūlė pas ją prisigervuogiauti! Kas gali būti nuostabiau?! Šiais laikais gervuogių taip paprastai nerasi. O ten, tiesiog kieme, didžiulis vešlus gervuogynas.
Aišku, šias uogas rinkti tikrai ne toks malonumas kaip mėlynes ar žemuoges, ar netgi avietes - vakar palandžiojus po tuos krūmus, šiandien atrodau visa kaip katės nudraskyta. Na, bet tai niekis, palyginus su rezultatu, kurį ir noriu pristatyti. Tas rezultatas tai-burnoje tirpstantis gervuogių pyragas!!!
Taigi, pyragui reikės:
250 g miltų
100 g cukraus
Žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
125 g šalto sviesto
450 g gervuogių
60 g skaldytų migdolų
200 g riebios grietinės
Nutarkuota pusės citrinos žievelės
Cukraus pudros

Ant lentos suberkite miltus, 75 g cukraus, druską, susmulkintą sviestą, įmuškite kiaušinį. Viską sukapokite dideliu peiliu ir rankomis greitai suminkykite trapią tešlą. Suvyniojus į plėvelę valandai padėkite į šaldytuvą.
Tuo tarpu (1-ną valandą) galite veikti ką norite :)
Atšaldytą tešlą iškočiokite ir klokite į apvalią skardą, užlenkiant ~3 cm kraštus. Apibarstykite migdolais ir ant viršaus sudėkite gervuoges. Išplakite grietinę su kiaušiniu ir su likusiu cukrumi bei citrina, į plakinį įmaišykite likusius 30 g migdolų. Gautą kremą supilkite ant gervuogių. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Pakepus ~10-15 min suma=inkite iki 170 laipsnių ir kepkite dar ~35-30 min. (iš viso 45 min.)
Iškepus ir atvėsinus apbarstykite cukraus pudra.
Manau su ledais būtų dangiškas skonis! Beje, vietoje gervuogių galima kepti ir su mėlynėmis

SKANAUS!!!

P.S. Atsiprašau už nuotraukos kokybę, bet buvo nusėdusi fotoaparato baterija, tad teko fotografuoti telefonu. Laukti, kol baterija pasikraus nebuvo kada...tai suprasite, kai išbandysite šį receptą patys.

Komentarų nėra: